AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com :: Lajme http://www.albaniapress.com/kategoria/1/Lajme/ Lajmet nga kategoria "Lajme" Mon, 11 Dec 2017 12:19:36 -0600 sq-al REAGIM: i Fakultetit Filozofik lidhur me vendimin e Gjykatës së Apelit në Prishtinë për pronën e Universitetit të Prishtinës http://www.albaniapress.com/lajme/23294/REAGIM-i-Fakultetit-Filozofik-lidhur-me-vendimin-e-Gjykates-se-Apelit-ne-Prishtine-per-pronen-e-Universitetit-te-Prishtines.html http://www.albaniapress.com/lajme/23294/REAGIM-i-Fakultetit-Filozofik-lidhur-me-vendimin-e-Gjykates-se-Apelit-ne-Prishtine-per-pronen-e-Universitetit-te-Prishtines.html Tue, 14 Nov 2017 19:22:09 -0600 Dje, më 13.11.2017, përmes mjeteve të informimit publik, u informuam se Gjykata e Apelit ka vërtetuar vendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës për ta konsideruar të tërhequr padinë e UP-së për pronësinë e tokës, ku gjendet e ashtuquajtura kishë e pafunksionalizuar. Në informacion thuhet, se si pasojë e mospjesëmarrjes së përf... Liri per socialdemokratin Sadri Ramabaja http://www.albaniapress.com/lajme/23285/Liri-per-socialdemokratin-Sadri-Ramabaja.html http://www.albaniapress.com/lajme/23285/Liri-per-socialdemokratin-Sadri-Ramabaja.html Thu, 09 Nov 2017 18:47:11 -0600 Letër e hapur Gjykatës speciale në Prishtinë dhe prokurorit Sylë Hoxha Shumë i nderuari prokuror Sylë Hoxha, shumë të nderuar gjykatës dhe gjykatëse në Gjykatën speciale në Prishtinë Që nga 8 tetori 2017 është privuar nga liria Dr. Sadri Ramabaja. Dr. Ramabaja gjendet në paraburgim. Në aktakuzën prej vetëm 3 faqesh Dr. Sad... NJOFTIM http://www.albaniapress.com/lajme/23265/NJOFTIM.html http://www.albaniapress.com/lajme/23265/NJOFTIM.html Wed, 01 Nov 2017 05:55:41 -0500 . Grupi i Veteranëve: PËRKRAHIM KËRKESAT E GRUPIT TË KUMANOVËS... http://www.albaniapress.com/lajme/23129/Grupi-i-Veteraneve-PERKRAHIM-KERKESAT-E-GRUPIT-TE-KUMANOVES-.html http://www.albaniapress.com/lajme/23129/Grupi-i-Veteraneve-PERKRAHIM-KERKESAT-E-GRUPIT-TE-KUMANOVES-.html Sun, 16 Jul 2017 03:02:24 -0500 Një grup shokësh Veteranë, përkrahin Grupin e Kumanovës, sidomos përkrahin thirrjen e Grupit të Kumanovës, drejtuar popullit shqiptar që jeton, nën pushtimin sllavo-maqedonas, duke ftuar motrat dhe vëllezërit Shqiptarë, që jetojnë në këto Troje. Duke parë situatën politiko-sociale-ekonomike-sigurisë, të Shqiptarëve që jetojnë në... ORGANIZATA E VETERANËVE TË LUFTËS TË USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS http://www.albaniapress.com/lajme/23123/ORGANIZATA-E-VETERANEVE-TE-LUFTES-TE-USHTRISE-CLIRIMTARE-TE-KOSOVES.html http://www.albaniapress.com/lajme/23123/ORGANIZATA-E-VETERANEVE-TE-LUFTES-TE-USHTRISE-CLIRIMTARE-TE-KOSOVES.html Sat, 15 Jul 2017 00:39:39 -0500 R E A G I M Organizata e Veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës reagon ndaj shkrimit të publikuar në Gazetën Metro si dhe në disa portale të datës 14.07.2016 me titull Shkatërrohet rrjeti kriminal i veteranëve të UÇK-së, dërgonin drogë e armë në Serbi. ... Dy eurodeputetë në Vlorë për çështjen Çame http://www.albaniapress.com/lajme/23108/Dy-eurodeputete-ne-Vlore-per-ceshtjen-Came.html http://www.albaniapress.com/lajme/23108/Dy-eurodeputete-ne-Vlore-per-ceshtjen-Came.html Wed, 05 Jul 2017 00:05:37 -0500 Në datën 02. 07. 2017, në lokalin Barakuda pranë Petroliferës, Vlorë u mbajt konferenca për çështjen Çame. Konferenca u iniciua e u organizua nga Shoqata Demokratike Çamëria me qëndër në Holandë, dega Vlorë. E veçanta ishte se në këtë veprimtari morën pjesë dhe dy eurodeputetë: Yerohen Gerk dhe Yohan Angelo Klarence. ... Histori e dhimbje, kujtime e krenari historike! http://www.albaniapress.com/lajme/23073/Histori-e-dhimbje-kujtime-e-krenari-historike.html http://www.albaniapress.com/lajme/23073/Histori-e-dhimbje-kujtime-e-krenari-historike.html Sat, 17 Jun 2017 23:44:15 -0500 Me rastin e 628 vjetorit të përkujtimit të betejës së Fushë Kosovës ku mbeti i vrarë edhe Princi Teodor Muzaka, Shoqata Atdhetare ‘’Foleja Kombëtare Shqiptare’’ organizoi një veprimtari të bukur përkujtimore në Kosovë më datën 15 qërshor 2017. Kjo betejë është zhvilluar në datën 15 – 28 qërshor të vitit 1389. Një prezantim i Lëvizjes ShqipON në Vjenë http://www.albaniapress.com/lajme/23050/Nje-prezantim-i-Levizjes-ShqipON-ne-Vjene-.html http://www.albaniapress.com/lajme/23050/Nje-prezantim-i-Levizjes-ShqipON-ne-Vjene-.html Sun, 04 Jun 2017 15:51:58 -0500 . Tuzi shpallet komunë më vete. E dyta pas Ulqinit http://www.albaniapress.com/lajme/22979/Tuzi-shpallet-komune-me-vete-E-dyta-pas-Ulqinit.html http://www.albaniapress.com/lajme/22979/Tuzi-shpallet-komune-me-vete-E-dyta-pas-Ulqinit.html Thu, 27 Apr 2017 21:06:44 -0500 Parlamenti i Malit të Zi, në një votim historik për shqiptarët atje, ka votuar pasditen e së enjtes për shpalljen e Tuzit, komunë me të drejta të plota. Ishte një e drejtë që shqiptarët e Tuzit e kërkonin prej 27 vitesh dhe që u ishte mohuar. Drejtësia politike franceze nën diktatin politik të Serbisë http://www.albaniapress.com/lajme/22864/Drejtesia-politike-franceze-nen-diktatin-politik-te-Serbise.html http://www.albaniapress.com/lajme/22864/Drejtesia-politike-franceze-nen-diktatin-politik-te-Serbise.html Thu, 02 Mar 2017 13:23:12 -0600 Në të gjitha kontaktet që kam pasur lidhur me mbajtjen e Ramush Haradinajt në Francë është thënë në mënyrë kategorike se ai është tërësisht i pafajshëm. Kur të gjithë janë të vetëdijshëm për pafajësinë e tij mbajtja e Ramush Haradinajt në Francë me urdhër të Serbisë nuk është asgjë tjetër pos diktat politik i Serbisë mbi drejtës...