AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com :: Ekonomi http://www.albaniapress.com/kategoria/11/Ekonomi/ Lajmet nga kategoria "Ekonomi" Mon, 11 Dec 2017 12:19:53 -0600 sq-al FRYMA E DAVOS-it http://www.albaniapress.com/lajme/17724/FRYMA-E-DAVOS-it.html http://www.albaniapress.com/lajme/17724/FRYMA-E-DAVOS-it.html Tue, 29 Jan 2013 17:08:19 -0600 Takimi më i njohur në botë i udhëheqsve politikë dhe të biznesit -- Forumi Ekonomik Botëror 2013 në Davos të Zvicrës -- përfundoi punimet të djelën. Në atë forum morën pjesë javën që kaloi mbi 2500 veta ndër udhëheqsit më të dalluar të botës në fushën politike e qeveritare, biznesit, të shoqërisë civile dhe intelektualë të njo... EKONOMIA KOMBËTARE http://www.albaniapress.com/lajme/17624/EKONOMIA-KOMBETARE.html http://www.albaniapress.com/lajme/17624/EKONOMIA-KOMBETARE.html Thu, 17 Jan 2013 14:51:14 -0600 Doli nga shtypi libri i Mr.sc. Refik Kryeziut Ekonomia Kombëtare në botim të Universitetit AAB Riinvest Këto ditë doli nga shtyp libri i Mr.sc. Refik Kryeziut, „Ekonomia Kombëtare Qasjet dhe Perspektivat e Zhvillimit Ekonomik të Republikës së Kosovës, në botim të Universitetit AAB Riinvest. Studiuesi Refik Kryeziu, njohës... NË SHQIPËRI, EKONOMIA SHQETËSIMI KRYESOR http://www.albaniapress.com/lajme/17575/NE-SHQIPERI-EKONOMIA-SHQETESIMI-KRYESOR-.html http://www.albaniapress.com/lajme/17575/NE-SHQIPERI-EKONOMIA-SHQETESIMI-KRYESOR-.html Thu, 10 Jan 2013 21:28:03 -0600 Sipas një njoftimi për media të botuar dhe shpërndarë me 27 Dhjetor, Instituti Demokratik Kombëtar i Amerikës botoi një raport mbi një studim të ri që vlerëson gjëndjen politike në Shqipëri, të ndërmarrë nga këjo organizatë tetorin që kaloi, bazuar në mendimet e pjesëmarrësve të dhjetë grupeve në katër qytete: në Tiranë, Shkod... Kriza financiare globale: efektet shkatërruese të saj http://www.albaniapress.com/lajme/8115/Kriza-financiare-globale-efektet-shkaterruese-te-saj-.html http://www.albaniapress.com/lajme/8115/Kriza-financiare-globale-efektet-shkaterruese-te-saj-.html Sat, 07 Feb 2009 21:15:29 -0600 Kriza aktuale ka përfshirë botën e me theks të veçantë, vendet më të zhvilluara, të atyre shteteve që kanë shumicën e brutoproduktit botëror dhe që kanë nivelin e lartë të jetesës. Thikë pas shpine, nga Mali i Zi http://www.albaniapress.com/lajme/8034/Thike-pas-shpine-nga-Mali-i-Zi.html http://www.albaniapress.com/lajme/8034/Thike-pas-shpine-nga-Mali-i-Zi.html Tue, 27 Jan 2009 10:09:27 -0600 Ministri malazez Branimir Gvozdenoviç, në cilësinë e kryesuesit të sekretarit të CEFTA-s, i shkruan MTI-së se Kosova në këtë asociacion nuk mund të prezantohet pa UNMIK-un dhe nuk ka arsye që të debatohet për bllokadën e mallrave kosovare nga Serbi e Bosnja. Qeveria e Kosovës ende nuk e ka gati përgjigjen. Mali i Zi, pasi e ... BE: Kriza ekonomike do te vazhdoje gjate http://www.albaniapress.com/lajme/7965/BE-Kriza-ekonomike-do-te-vazhdoje-gjate.html http://www.albaniapress.com/lajme/7965/BE-Kriza-ekonomike-do-te-vazhdoje-gjate.html Sun, 18 Jan 2009 16:06:53 -0600 Bashkimi Evropian parlajmeron se kriza globale ekonomike qe po godet fort Evropen do te jete me e gjate dhe me e rende nga sa ishte menduar, duke shuar shpresat per nje rigjallerim te shpejte te ekonomise. Ministri i Jashtëm i Turqisë, Ali Babaxhan, takoi komunitetin e biznesit të Kosovës http://www.albaniapress.com/lajme/7934/Ministri-i-Jashtem-i-Turqise-Ali-Babaxhan-takoi-komunitetin-e-biznesit-te-Kosoves-.html http://www.albaniapress.com/lajme/7934/Ministri-i-Jashtem-i-Turqise-Ali-Babaxhan-takoi-komunitetin-e-biznesit-te-Kosoves-.html Thu, 15 Jan 2009 21:28:37 -0600 Qeveria të krijojë politika të qarta ekonomike Kosova ka potencial të mjaftueshëm për zhvillim të hovshëm ekonomik, mirëpo i mbetet qeverisë që të hartojë politika efektive zhvillimore që do të garantojnë investimet e jashtme këtu.