AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com :: Teknologji http://www.albaniapress.com/kategoria/12/Teknologji/ Lajmet nga kategoria "Teknologji" Tue, 12 Dec 2017 07:24:40 -0600 sq-al "Philae" bën ulje historike në kometën 67P http://www.albaniapress.com/lajme/20587/-Philae-ben-ulje-historike-ne-kometen-67P.html http://www.albaniapress.com/lajme/20587/-Philae-ben-ulje-historike-ne-kometen-67P.html Thu, 13 Nov 2014 00:30:59 -0600 Sonda Philae është ulur me sukses, një ngjarje historike, në një kometë, pasi u shkëput nga anija mëmë, moment i cili është raportuar gjatë paradites i fotografuar dhe bashkangjitur me të një mesazh nga shkencëtarët Hej, ESA Rosetta, e more kartolinën time të parë?. DOLI NË TREG NUMRI I PARË I EDICIONIT MBARËSHQIPTAR COMPUTERWORLD Albania http://www.albaniapress.com/lajme/17493/DOLI-NE-TREG-NUMRI-I-PARE-I-EDICIONIT-MBARESHQIPTAR-COMPUTERWORLD-Albania.html http://www.albaniapress.com/lajme/17493/DOLI-NE-TREG-NUMRI-I-PARE-I-EDICIONIT-MBARESHQIPTAR-COMPUTERWORLD-Albania.html Wed, 26 Dec 2012 00:22:17 -0600 Tiranë-Prishtinë, 25 dhjetor 2012 - Shtëpia Botuese ICTS Media nxori në treg edicionin special në lëminë e teknologjisë, revistën periodike COMPUTERWORLD Albania. Ky numër jubilar, që doli në 100-vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë, ka 100 faqe material, të shtypura në format modern, shumëngjyrësh dhe të ilustruar. Tematika qe... Çfarë është FOSS? http://www.albaniapress.com/lajme/12684/Cfare-eshte-FOSS-.html http://www.albaniapress.com/lajme/12684/Cfare-eshte-FOSS-.html Thu, 21 Oct 2010 10:58:27 -0500 FOSS qëndron për Free and Open Source Software (në shqip: Softueri i Lirë dhe me Burim të Hapur). Është një lëvizje e nisur në vitin 1983 nga Richard Stallman dhe Free Software Foundation (FSF) – Fondacioni për Softuerë të Lirë, i cili rishtazi ka qenë edhe në Kosovë. Çfarë është Linux? http://www.albaniapress.com/lajme/12683/Cfare-eshte-Linux-.html http://www.albaniapress.com/lajme/12683/Cfare-eshte-Linux-.html Thu, 21 Oct 2010 10:55:02 -0500 Linux është një sistem operativ për kompjuterin tuaj, në një mënyrë të ngjashme siç janë edhe Microsoft Windows e Apple OSX sisteme operative për kompjuterin tuaj. Megjithatë Linux është shumë i ndryshëm. Promovimi botëror i sistemit operativ Microsoft http://www.albaniapress.com/lajme/10131/Promovimi-boteror-i-sistemit-operativ-Microsoft.html http://www.albaniapress.com/lajme/10131/Promovimi-boteror-i-sistemit-operativ-Microsoft.html Fri, 30 Oct 2009 19:29:57 -0500 MICROSOFT WINDOWS 7 NE TREGUN KOSOVAR Përmes kompanive dhe rrjeteve të shitjes, Login Systems do të bëj distribuimin e Windows 7 në Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri Windows 7, rekord shitjeje http://www.albaniapress.com/lajme/10100/Windows-7-rekord-shitjeje.html http://www.albaniapress.com/lajme/10100/Windows-7-rekord-shitjeje.html Mon, 26 Oct 2009 07:36:34 -0500 Ai vlerësohet dhe më i rëndësishëm se libri më i fundit nga JK Rowling, 'Harry Potter and the Deathly Hallows'. Astronomi, zbulohen 32 planete të reja http://www.albaniapress.com/lajme/10065/Astronomi-zbulohen-32-planete-te-reja.html http://www.albaniapress.com/lajme/10065/Astronomi-zbulohen-32-planete-te-reja.html Tue, 20 Oct 2009 17:16:01 -0500 UASHINGTON- Një zbulim rekord. Në një konferencë të titulluar Drejt tokave të tjera protagonistët e projektit HARPS (High Accuracy Radial Velocità Planet Search) kanë deklaruar se kanë zbuluar plot 32 planete të reja ekstra solare, që sillen rreth yjeve të tjera të galaktikës tonë Rruga e Qumështit: Janë të gjithë më të mëdhen... NASA shtyn sërish lëshimin e anijes Endeavour http://www.albaniapress.com/lajme/9203/NASA-shtyn-serish-leshimin-e-anijes-Endeavour-.html http://www.albaniapress.com/lajme/9203/NASA-shtyn-serish-leshimin-e-anijes-Endeavour-.html Sun, 21 Jun 2009 00:50:47 -0500 Lëshimi në hapësirë i anijes amerikane, Endeavour, nga baza e saj në Florida është shtyrë sërish pas zbulimit të një rrjedhjeje gazi. Google, përkthen në shqip http://www.albaniapress.com/lajme/8105/Google-perkthen-ne-shqip.html http://www.albaniapress.com/lajme/8105/Google-perkthen-ne-shqip.html Fri, 06 Feb 2009 10:02:55 -0600 Përkthimi i fjalëve arrihet ne mënyre automatike, nëpërmjet sitit te internetit. Një nga çelësat e jetës në Tokë "i fshehur" në 250 km thellësi http://www.albaniapress.com/lajme/8052/Nje-nga-celesat-e-jetes-ne-Toke-i-fshehur-ne-250-km-thellesi.html http://www.albaniapress.com/lajme/8052/Nje-nga-celesat-e-jetes-ne-Toke-i-fshehur-ne-250-km-thellesi.html Fri, 30 Jan 2009 10:54:14 -0600 Per me teper, sa me i madh te jete nje planet, aq me shume aftesia e tij per te magazinuar nxehtesi.