AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com :: Opinion http://www.albaniapress.com/kategoria/2/Opinion/ Lajmet nga kategoria "Opinion" Wed, 13 Dec 2017 06:22:39 -0600 sq-al Me largimin e misioneve të huaja, fillon strategjia e kaosit në Kosovë http://www.albaniapress.com/lajme/23333/Me-largimin-e-misioneve-te-huaja-fillon-strategjia-e-kaosit-ne-Kosove.html http://www.albaniapress.com/lajme/23333/Me-largimin-e-misioneve-te-huaja-fillon-strategjia-e-kaosit-ne-Kosove.html Sun, 10 Dec 2017 00:09:09 -0600 Baromteri diplomatik *** Mos e kritikoni dhe mos e fajësoni BE-në, se mund të ndodhë ajo më e keqja, që disa shtete të saj ta tërheqin njohjen ndërkombëtare të pavarësisë së Kosovës. Ky do të ishte fundi i Kosovës si shtet. Këtë e do Beogradi, Moska dhe Pekini etj. - Ta kritikosh BE-në, është njësoj si ta kritikosh edhe AMRI... EDHE TI O RAMUSH I LËVIZE FJALËT?!? http://www.albaniapress.com/lajme/23332/EDHE-TI-O-RAMUSH-I-LEVIZE-FJALET.html http://www.albaniapress.com/lajme/23332/EDHE-TI-O-RAMUSH-I-LEVIZE-FJALET.html Sun, 10 Dec 2017 00:05:21 -0600 ...O POPULLI IM! PASKE PASUR FATIN E KEQ QË, NUK U MËSOVE DHE AKOMA NUK PO MËSOHESH ME KËTO LOJRAT E NDËRKOMBËTARËVE SI DHE ME DREDHITË E HILET E KËTYRE TË HUAJVE, TË KËSAJ EVROPE KURVË, TË CILËT ENDE PO LUAJNË ME FATIN TËND, DUKE UA FALUR TOKAT E TUA, TOKATË E MROJTURA ME GJAK NË SHEKUJ E DEKADA!?.. Zoti ambasador, me gjepura nuk hidhet poshtë raporti i ekspertëve! http://www.albaniapress.com/lajme/23330/Zoti-ambasador-me-gjepura-nuk-hidhet-poshte-raporti-i-eksperteve.html http://www.albaniapress.com/lajme/23330/Zoti-ambasador-me-gjepura-nuk-hidhet-poshte-raporti-i-eksperteve.html Fri, 08 Dec 2017 08:35:11 -0600 Reagim ndaj qëndrimit të Ambasadorit të SHBA-ve në Kosovë, z. Greg Delawie Në intervistën ekskluzive për emisionin « Rubikon » të datës 5 dhjetor Ambasadori i SHBA-ve Greg Delawie u prononcua për shumë tema aktuale që lidhen me çështjet e brendshme të Kosovës dhe raportet e Kosovës me fqinjët. Nga të gjitha temat e trajtuara... Akademiku serb Vasilije Krestiq, ta apelojë Serbinë, që ta njohë Kosovën! http://www.albaniapress.com/lajme/23329/Akademiku-serb-Vasilije-Krestiq-ta-apeloje-Serbine-qe-ta-njohe-Kosoven.html http://www.albaniapress.com/lajme/23329/Akademiku-serb-Vasilije-Krestiq-ta-apeloje-Serbine-qe-ta-njohe-Kosoven.html Wed, 06 Dec 2017 15:28:48 -0600 Barometri diplomatik Jo, Serbia me liderët, me akademikët, me popat e saj, dhe me patriarkun Irinej në krye, të kërkojnë rikthimin e Kosovës nën ombrellën e saj kolonialiste. -Kjo është vija e kuqe e Platformës serbe në Dialogun e Brukselit (2011-2017)?- Jo, ky, do të ishte fataliteti dhe fundi i Serbisë së Madhe në Ba... ZGEDHJET E JASHTËZAKONSHME KOMUNALE NË PRESHEVË DUHET T’I TEJKALOJNË TENSIONIMET E PANEVOJSHME NDËSHQIPTARE http://www.albaniapress.com/lajme/23328/ZGEDHJET-E-JASHTEZAKONSHME-KOMUNALE-NE-PRESHEVE-DUHET-TI-TEJKALOJNE-TENSIONIMET-E-PANEVOJSHME-NDESHQIPTARE.html http://www.albaniapress.com/lajme/23328/ZGEDHJET-E-JASHTEZAKONSHME-KOMUNALE-NE-PRESHEVE-DUHET-TI-TEJKALOJNE-TENSIONIMET-E-PANEVOJSHME-NDESHQIPTARE.html Wed, 06 Dec 2017 15:25:34 -0600 Jemi në prag të zgjedhjeve të jashtëzakonshme Komunale në Preshevë. Deri te ky proces ka ardhur për shkak të dështimit të Koalicionit të fundit ndërmjet të APN-së dhe PVD-së dy subjekteve politike, si përgjegjësit kryesorë të kësaj krize të shkaktuar. Shpirti i Atdheut është mbi ne http://www.albaniapress.com/lajme/23326/Shpirti-i-Atdheut-eshte-mbi-ne.html http://www.albaniapress.com/lajme/23326/Shpirti-i-Atdheut-eshte-mbi-ne.html Wed, 06 Dec 2017 15:16:57 -0600 Trojet tona janë të kapura nga hajnat dhe gënjeshtarët antikombëtarë. Bashkoju thirrjes për të shpallur një mesazh të mirë për të varfrit. Për të bërtitur se të burgosurit do ta fitojnë lirinë, dhe të verbrit të shikojnë sërish - për t`i lënë të lirë të shtypurit. ǒështë kjo Gjykatë Speciale për luftëtarët e UÇK-së ?! http://www.albaniapress.com/lajme/23323/Ceshte-kjo-Gjykate-Speciale-per-luftetaret-e-UCK-se-.html http://www.albaniapress.com/lajme/23323/Ceshte-kjo-Gjykate-Speciale-per-luftetaret-e-UCK-se-.html Sun, 03 Dec 2017 23:10:40 -0600 Çfarë është ky institucion hetimor europian antishqiptar, kundër vlerave të rezistencës kombëtare shqiptare ndaj genocidit terrorist ushtarako-policor serb? Nuk ka bërë vaki ndonjëherë që të gjykohet viktima për krimet që ka kryer krimineli dhe pushtuesi e makineria kriminale e terroriste e tij. Me ilirë meta nuk ka ribashkim, as integrim në BE, ashtu sikur nuk pati republikë të pavarur të Kosovës me autonomashët shqipfolës (1945-1999)! http://www.albaniapress.com/lajme/23319/Me-ilire-meta-nuk-ka-ribashkim-as-integrim-ne-BE-ashtu-sikur-nuk-pati-republike-te-pavarur-te-Kosoves-me-autonomashet-shqipfoles-1945-1999.html http://www.albaniapress.com/lajme/23319/Me-ilire-meta-nuk-ka-ribashkim-as-integrim-ne-BE-ashtu-sikur-nuk-pati-republike-te-pavarur-te-Kosoves-me-autonomashet-shqipfoles-1945-1999.html Tue, 28 Nov 2017 07:37:14 -0600 Barometri diplomatik -Këtë e vërtetoi edhe periudha 27-vjeçare e Shqipërisë jashtë Bashkimit Evropian (1990-2017). -Pse deri më sot Shqipëria nuk është anëtare e BE-së, sepse është një shtet ku fjalën kryesore e kanë korrupsioni, hajdutëria, krimi i organizuar, droga, shfrytëzimi i njeriut prej njeriut, skllavëria (shitj... Parlamenti i Kosovës, një shtojcë e parlamentit serb http://www.albaniapress.com/lajme/23311/Parlamenti-i-Kosoves-nje-shtojce-e-parlamentit-serb.html http://www.albaniapress.com/lajme/23311/Parlamenti-i-Kosoves-nje-shtojce-e-parlamentit-serb.html Sun, 26 Nov 2017 01:05:45 -0600 I dashur Kolonel Laveri, Analizën tuaj me titull Ka një mijë mënyra të tradhtosh popullin, të cilën ma dërguat sot me postë elektronike, e lexova me shumë kërshëri. Jam jashtëzakonisht i indinjuar për arrestimin e deputetëve të Vetëvendosjes. Ky akt antikombëtar dëshmon më së miri përsëri e përsëri se tradhtia është në krye ... Kujdes politikanë të Kosovës, mendoni me tru e jo me bark http://www.albaniapress.com/lajme/23310/Kujdes-politikane-te-Kosoves-mendoni-me-tru-e-jo-me-bark-.html http://www.albaniapress.com/lajme/23310/Kujdes-politikane-te-Kosoves-mendoni-me-tru-e-jo-me-bark-.html Sun, 26 Nov 2017 01:02:50 -0600 Janë arsye të shumta që qarqe të ndryshme politike deshirojnë ta destabilizojnë Kosovën dhe aty gjendja të kalojë në një anarki të plotë. Gjykata speciale dhe zgjedhjet lokale janë dy faktorët kryesorë që mund të ndodhë një gjë e tillë prandaj duhet pasur shumë kujdes në veprime. U pa se në zgjedhjet lokale pati shumë surpriza d...