AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com :: Intervista http://www.albaniapress.com/kategoria/3/Intervista/ Lajmet nga kategoria "Intervista" Mon, 11 Dec 2017 12:18:50 -0600 sq-al Flet poeti, filozofi, fotografi i njohur austriak PETER PAUAL WIPLINGER http://www.albaniapress.com/lajme/23291/-Flet-poeti-filozofi-fotografi-i-njohur-austriak-PETER-PAUAL-WIPLINGER.html http://www.albaniapress.com/lajme/23291/-Flet-poeti-filozofi-fotografi-i-njohur-austriak-PETER-PAUAL-WIPLINGER.html Tue, 14 Nov 2017 04:25:13 -0600 Si e kam njohur Ali Podrimjen dhe Ibrahim Rugovën ... një rebel radikal, për të cilin nuk ishte aq e rëndësishme që ta shpjegojmë botën, mirëpo që ta ndryshojmë këtë botë dhe njerëzit, që të kemi drejtësi, ku të gjithë njerëzit të kanë mundësi të barabarta për një jetë humane. Aty ku është mësuesi Vaxhid janë edhe nxënësit e shkollës shqipe http://www.albaniapress.com/lajme/23239/Aty-ku-eshte-mesuesi-Vaxhid-jane-edhe-nxenesit-e-shkolles-shqipe.html http://www.albaniapress.com/lajme/23239/Aty-ku-eshte-mesuesi-Vaxhid-jane-edhe-nxenesit-e-shkolles-shqipe.html Thu, 21 Sep 2017 22:09:39 -0500 Mësuesi Vaxhid Sejdiu me punën, angazhimin dhe përkushtimin e tij në kuadër të shkollës shqipe është bërë model, se si duhet të punojnë mësuesit në shërbim të fëmijëve shqiptarë në mërgatën shqiptare. Vaxhid Sejdiu, kryetar i Këshillit të Arsimtarëve në kantonin e St. Gallenit, njëherit mësues edhe në disa pika tjera shkollor... Këngëtari Nikollë Gjini, një jetë me këngën shqipe http://www.albaniapress.com/lajme/23077/Kengetari-Nikolle-Gjini-nje-jete-me-kengen-shqipe-.html http://www.albaniapress.com/lajme/23077/Kengetari-Nikolle-Gjini-nje-jete-me-kengen-shqipe-.html Mon, 19 Jun 2017 00:25:16 -0500 Publiku më bënë të lumtur kur këndoj dhe harroj çdo gjë nga respekti për te para tij. Tallava, mendoj, është kanceri i muzikës popullore.. Jam krenar që i takoj kombit shqiptar dhe e mbaj krenarisht plisin e bardhë http://www.albaniapress.com/lajme/22968/Jam-krenar-qe-i-takoj-kombit-shqiptar-dhe-e-mbaj-krenarisht-plisin-e-bardhe-.html http://www.albaniapress.com/lajme/22968/Jam-krenar-qe-i-takoj-kombit-shqiptar-dhe-e-mbaj-krenarisht-plisin-e-bardhe-.html Wed, 19 Apr 2017 04:13:00 -0500 Intervistë me artistin e teatrit e të filmit të Kosovës, humoristin, studiusin serioz të evenimeteve të shumta, kritikun e artit letrar e pamor, Ismet Krasniqin-Lalën, nga Drenoci i Komunës së Malishevës, i cili jeton në Klinë. Meqë ndodhet në Zvicër, pas Promovimit të veprës së fundit „ARTI I DALTUAR, në mbrëmjen e ekzpozitë... INTERVISTË ME KRYETARIN E LKSHMSË Z. HASAN QYQALLËN http://www.albaniapress.com/lajme/22745/INTERVISTE-ME-KRYETARIN-E-LKSHMSE-Z-HASAN-QYQALLEN.html http://www.albaniapress.com/lajme/22745/INTERVISTE-ME-KRYETARIN-E-LKSHMSE-Z-HASAN-QYQALLEN.html Sun, 01 Jan 2017 05:45:00 -0600 Z.Qyqalla ky është viti i tret, nga themelimi i Lidhjes së Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë (LKSHM), ju si do na përshkruani shtegtimin e këtij asociacioni, mbase shquhet si i vetmi, gjer më tani? Qyqalla:Tani, kujtoj se u dëshmua vet niveli i ngritjes intelektuale e shpirtërore, të mbledhur rreth bërthamës më fisnike, pra arti... Bashkëbisedim me Profesor Mustafë Krasniqin http://www.albaniapress.com/lajme/22736/Bashkebisedim-me-Profesor-Mustafe-Krasniqin.html http://www.albaniapress.com/lajme/22736/Bashkebisedim-me-Profesor-Mustafe-Krasniqin.html Thu, 29 Dec 2016 16:54:37 -0600 Mustafë Krasniqi, është njëri nder aktivistët kryesorë të Çështjes Kombëtare në Kosovë dhe, tani për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe, në Bavari. SHQIPËRIA, DESHËN S’DESHËN TRADHTARËT, DO TË BËHET! (7) http://www.albaniapress.com/lajme/22668/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-7.html http://www.albaniapress.com/lajme/22668/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-7.html Tue, 29 Nov 2016 20:43:24 -0600 Këtë intervistë po e organizojmë dhe po e bëjmë në 65-Vjetorin e tij të lindjes dhe në 42-Vjetorin e krijimtarisë së tij në fusha të ndryshme të artit politik e letrar, vjershëtor e prozator. Multidimensionaliteti i tij krijues shtrihet në shumë fusha të kulturës e të letrave tona shqiptare: në politikë, në letërsi, në prozë, po... SHQIPËRIA, DESHËN S’DESHËN TRADHTARËT, DO TË BËHET! (6) http://www.albaniapress.com/lajme/22659/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-6.html http://www.albaniapress.com/lajme/22659/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-6.html Sat, 26 Nov 2016 16:45:05 -0600 Këtë intervistë po e organizojmë dhe po e bëjmë në 65-Vjetorin e tij të lindjes dhe në 42-Vjetorin e krijimtarisë së tij në fusha të ndryshme të artit politik e letrar, vjershëtor e prozator. Multidimensionaliteti i tij krijues shtrihet në shumë fusha të kulturës e të letrave tona shqiptare: në politikë, në letërsi, në prozë, po... SHQIPËRIA, DESHËN S’DESHËN TRADHTARËT, DO TË BËHET! (5) http://www.albaniapress.com/lajme/22650/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-5.html http://www.albaniapress.com/lajme/22650/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-5.html Wed, 23 Nov 2016 12:34:30 -0600 Këtë intervistë po e organizojmë dhe po e bëjmë në 65-Vjetorin e tij të lindjes dhe në 42-Vjetorin e krijimtarisë së tij në fusha të ndryshme të artit politik e letrar, vjershëtor e prozator. Multidimensionaliteti i tij krijues shtrihet në shumë fusha të kulturës e të letrave tona shqiptare: në politikë, në letërsi, në prozë, po... SHQIPËRIA, DESHËN S’DESHËN TRADHTARËT, DO TË BËHET! (4) http://www.albaniapress.com/lajme/22642/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-4.html http://www.albaniapress.com/lajme/22642/SHQIPERIA-DESHEN-SDESHEN-TRADHTARET-DO-TE-BEHET-4.html Sun, 20 Nov 2016 14:14:36 -0600 Këtë intervistë po e organizojmë dhe po e bëjmë në 65-Vjetorin e tij të lindjes dhe në 42-Vjetorin e krijimtarisë së tij në fusha të ndryshme të artit politik e letrar, vjershëtor e prozator. Multidimensionaliteti i tij krijues shtrihet në shumë fusha të kulturës e të letrave tona shqiptare: në politikë, në letërsi, në prozë, po...