AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com :: TĂ« ndryshme http://www.albaniapress.com/kategoria/6/Të ndryshme/ Lajmet nga kategoria "TĂ« ndryshme" Tue, 12 Dec 2017 07:25:05 -0600 sq-al Skandali i kriminelĂ«ve tĂ« UDB-sĂ« dhe familjes Rugova me sheshin Ibrahim Rugova (4) http://www.albaniapress.com/lajme/23298/Skandali-i-krimineleve-te-UDB-se-dhe-familjes-Rugova-me-sheshin-Ibrahim-Rugova-4.html http://www.albaniapress.com/lajme/23298/Skandali-i-krimineleve-te-UDB-se-dhe-familjes-Rugova-me-sheshin-Ibrahim-Rugova-4.html Fri, 17 Nov 2017 18:13:19 -0600 Kompania ndĂ«rtimore Conex Sh.p.k. me para tĂ« veta i kreu punĂ« Haki RugovĂ«s nĂ« fshatin SyriganĂ« nĂ« vlerĂ« 80 000 euro, ia siguronte 100 vota LDK-sĂ« nga 100 punĂ«torĂ«t, dhe ia dha 20 000 euro nÂ’zarf pĂ«r fushatĂ«. Si deshti me i rru pĂ«r veti 100 000 euro tĂ« pastra pĂ«r kompleksin memorial Ibrahim Rugova East Bytyqi, dhĂ«ndrri i Ha... PĂ«rfaqĂ«simi dinjitoz i Haxhi ZekĂ«s nga pedofilĂ«t dhe kriminelĂ«t e UDB-sĂ« (3) http://www.albaniapress.com/lajme/23292/Perfaqesimi-dinjitoz-i-Haxhi-Zekes-nga-pedofilet-dhe-kriminelet-e-UDB-se-3.html http://www.albaniapress.com/lajme/23292/Perfaqesimi-dinjitoz-i-Haxhi-Zekes-nga-pedofilet-dhe-kriminelet-e-UDB-se-3.html Tue, 14 Nov 2017 18:57:00 -0600 Rezultatet e Programit pĂ«r VlerĂ«simin NdĂ«rkombĂ«tar tĂ« StudentĂ«ve (PISA) tĂ« cilat e radhisin KosovĂ«n diku kah fundi i pusit, nuk i bĂ«nĂ« pĂ«rshtypje thuajse askujt rreth shkaqeve pse gjendja nĂ« arsim Ă«shtĂ« edhe mĂ« e tmerrshme se sa qĂ« mendohej. NĂ« vend se tĂ« hulumtohen shkaqet dhe tĂ« ndĂ«rmerren masat korrigjuese, shqiptarĂ«t e Kosov... Kosova, Dubai, energjia diellore dhe ajo e qymyrit ; http://www.albaniapress.com/lajme/23286/Kosova-Dubai-energjia-diellore-dhe-ajo-e-qymyrit-.html http://www.albaniapress.com/lajme/23286/Kosova-Dubai-energjia-diellore-dhe-ajo-e-qymyrit-.html Thu, 09 Nov 2017 19:07:09 -0600 Mora shkas nga njĂ« kontratĂ« e Dubait ( Emiratet arabe) me njĂ« firmĂ« nga Shangaji dhe njĂ« nga sauditet pĂ«r ndĂ«rtimin e njĂ« termocentrali diellor me fuqi 700 MW ?! pĂ«r furnizimin e Dubait me energji elektrike me njĂ« çmim prej 6 centesh pĂ«r kWh, pĂ«r te bĂ«rĂ« njĂ« krahasim me burimin primar energjetik tĂ« KosovĂ«s (qymyrin) dhe vlerĂ«n q... NjĂ« pĂ«rvjetor qĂ« nuk e tronditi botĂ«n http://www.albaniapress.com/lajme/23282/Nje-pervjetor-qe-nuk-e-tronditi-boten.html http://www.albaniapress.com/lajme/23282/Nje-pervjetor-qe-nuk-e-tronditi-boten.html Wed, 08 Nov 2017 04:26:43 -0600 7 nĂ«ntori, nĂ« mos tĂ« gjithĂ«ve, tĂ« paktĂ«n brezit tim, i kujton njĂ« datĂ« apo ngjarje tepĂ«r tĂ« rĂ«ndĂ«sishme, Revolucionin Socialist tĂ« Tetorit, tĂ« 1917-Ă«s, kur pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« nĂ« histori, nĂ« krye tĂ« RusisĂ«, deri atĂ«here e njohur si cariste, u vendos njĂ« sistem apo pushtet, krejt ndryshe nga tĂ« tjerĂ«t, sistemi apo pushteti i sovj... HAXHI SALI BEJ PĂ‹RRENJASI - NDĂ‹RTUESI I VEPRAVE PUBLIKE DHE KULTIT NĂ‹ SULOVĂ‹ http://www.albaniapress.com/lajme/23272/-HAXHI-SALI-BEJ-PERRENJASI-NDERTUESI-I-VEPRAVE-PUBLIKE-DHE-KULTIT-NE-SULOVE.html http://www.albaniapress.com/lajme/23272/-HAXHI-SALI-BEJ-PERRENJASI-NDERTUESI-I-VEPRAVE-PUBLIKE-DHE-KULTIT-NE-SULOVE.html Fri, 03 Nov 2017 01:52:35 -0500 Sa mĂ« shumĂ« kalojnĂ« shekujt, aq mĂ« e trashĂ« bĂ«het perdja e errĂ«sirĂ«s pĂ«r tĂ« ndriçuar figura historike dhe kontribute humane. Kujtdo qĂ« nis tĂ« shkruaj, me siguri do tÂ’i duhet tĂ« shfletojĂ« dokumenta tĂ« ndryshme arkivore, botime e shĂ«nime udhĂ«tarĂ«sh tĂ« huaj, pa harruar historitĂ« gojore, morinĂ« e veprave publike apo tĂ« kultit, kĂ«ngĂ«... XHEMALEDIN SALIHU, NJERI I ADHURUAR NGA POPULLI I LUGINĂ‹S SĂ‹ PRESHEVĂ‹S http://www.albaniapress.com/lajme/23266/XHEMALEDIN-SALIHU-NJERI-I-ADHURUAR-NGA-POPULLI-I-LUGINES-SE-PRESHEVES.html http://www.albaniapress.com/lajme/23266/XHEMALEDIN-SALIHU-NJERI-I-ADHURUAR-NGA-POPULLI-I-LUGINES-SE-PRESHEVES.html Wed, 01 Nov 2017 05:58:07 -0500 Presheva, pĂ«r mua Ă«shtĂ« vendlindja e dytĂ«, pa e harruar vendlindjen time VelegllavĂ«n (Velia Glauan e lashtĂ«) njĂ« pjesĂ« tĂ« synimeve e tĂ« aspiratave jetĂ«sore mÂ’i plotĂ«soi Presheva sepse aty e kreva gjimnazin, aty e kuptova mĂ« mirĂ« se çdo kund tjetĂ«r, kuptimin e tĂ« qenit gjallĂ«, kuptimin e tĂ« jetuarit dinjitetshĂ«m, kuptimin e heqje... NJĂ‹ UDHĂ‹TIM NĂ‹ KRAHINĂ‹N E MATIT, VENDLINDJES SĂ‹ FIGURAVE HISTORIKE http://www.albaniapress.com/lajme/23256/NJE-UDHETIM-NE-KRAHINEN-E-MATIT-VENDLINDJES-SE-FIGURAVE-HISTORIKE.html http://www.albaniapress.com/lajme/23256/NJE-UDHETIM-NE-KRAHINEN-E-MATIT-VENDLINDJES-SE-FIGURAVE-HISTORIKE.html Wed, 25 Oct 2017 21:31:36 -0500 NjĂ« udhĂ«tim me sfond eksplorues, qĂ« nuk ngjan me frymĂ«n bajroniane tĂ« shtegtimit, por qĂ« riaktivizon energji tĂ« pashtershme ndaj natyrĂ«s dhe historisĂ«, pĂ«r tĂ« depĂ«rtuar nĂ«pĂ«r labirintet, ku dora e njeriut ka ruajtur dritĂ«-hijet e kohĂ«rave, kurioziteti e bĂ«n "ritualin" tepĂ«r pasionant e vizionin shpirtĂ«ror tĂ« prekshĂ«m. PĂ«rfaqĂ«simi dinjitoz i Haxhi ZekĂ«s nga pedofilĂ«t dhe kriminelĂ«t e UDB-sĂ« (2) http://www.albaniapress.com/lajme/23252/Perfaqesimi-dinjitoz-i-Haxhi-Zekes-nga-pedofilet-dhe-kriminelet-e-UDB-se-2.html http://www.albaniapress.com/lajme/23252/Perfaqesimi-dinjitoz-i-Haxhi-Zekes-nga-pedofilet-dhe-kriminelet-e-UDB-se-2.html Mon, 23 Oct 2017 00:10:05 -0500 Njeriu po qe njeri, le njĂ« vepĂ«r pĂ«r tĂ« gjallĂ«; kur ngordhĂ« gomari, lĂ« prapa njĂ« samar – Mehmet Akifi ÇuditĂ«risht, gjatĂ« kohĂ«s sĂ« komunizmit, gjimnazi Haxhi Zeka i cili atĂ«herĂ« quhej VĂ«llĂ«zĂ«rit Ribar kishte njĂ« disciplinĂ« tĂ« fortĂ« pedagogjike. Prej se i ndryshua emri nĂ« Haxhi Zeka, sidomos pas luftĂ«s, disa pedagogĂ« sh... PĂ«rfaqĂ«simi dinjitoz i Haxhi ZekĂ«s nga pedofilĂ«t dhe kriminelĂ«t e UDB-sĂ« (1) http://www.albaniapress.com/lajme/23247/Perfaqesimi-dinjitoz-i-Haxhi-Zekes-nga-pedofilet-dhe-kriminelet-e-UDB-se-1.html http://www.albaniapress.com/lajme/23247/Perfaqesimi-dinjitoz-i-Haxhi-Zekes-nga-pedofilet-dhe-kriminelet-e-UDB-se-1.html Fri, 20 Oct 2017 02:33:23 -0500 Jo vetĂ«m qĂ« keni dĂ«gjuar pĂ«r Haxhi ZekĂ«n, por me siguri dini diçka rreth personalitetit tĂ« tij. PavarĂ«sisht se çfarĂ« lexuesish mund tĂ« jeni, sĂ« paku mund ta paramendoni se Haxhi Zeka ka qenĂ« njĂ« njeri i madh me vepra, pas tĂ« cilit janĂ« emĂ«rtuar institucione dhe vende tĂ« ndryshme. NĂ« vendbanimin e tij ose nĂ« PejĂ«, universiteti pu... HISTORIANI LIS MIRĂ‹ MUHAMET TĂ‹RNAVA IKU I MVESHUM ME MADHĂ‹SHTINĂ‹ E VEPRĂ‹S SĂ‹ VET http://www.albaniapress.com/lajme/23233/HISTORIANI-LIS-MIRE-MUHAMET-TERNAVA-IKU-I-MVESHUM-ME-MADHESHTINE-E-VEPRES-SE-VET.html http://www.albaniapress.com/lajme/23233/HISTORIANI-LIS-MIRE-MUHAMET-TERNAVA-IKU-I-MVESHUM-ME-MADHESHTINE-E-VEPRES-SE-VET.html Tue, 19 Sep 2017 18:29:33 -0500 NĂ« Lismir tĂ« FushĂ«-KosovĂ«s iku nĂ« ditĂ«n e djehit dhe njĂ« tjetĂ«r lis i mirĂ« i historisĂ« shqiptare, veçmas i asaj tĂ« MesjetĂ«s, prof. dr. Muhamet TĂ«rnava. 70 vjeçar. NjĂ« ndĂ«r miqtĂ« e tij tĂ« afĂ«rt, Ahmet Qeriqi, e thirrton si Ajnshtajni i HistorisĂ« sĂ« MesjetĂ«s Shqiptare. Doktorant Shkodran C. Imeraj nga Deçani, punonjĂ«s i Institut...